27.02.2021
15.02.2021 жыл
Әдістемелік апталықты өткізу кестесіне сәйкес, 2021 жылдың 15 ақпаны мен 26 ақпаны аралығында «Тамақтандыруды ұйымдастыру» мамандығы бойынша ПЦК онкүндігі өткізілді. Оның мақсаты – осы мамандықты игеруге деген қызығушылықты қалыптастыру, студенттердің арнайы пәндерді тереңдетіп оқуға ынтасын арттыру, олардың шығармашылық қабілеттерін дамыту, бұрын оқытылған материалды практикада қолдану, оқытушылар мен студенттер арасындағы ынтымақтастық сезімін тәрбиелеу, студенттердің коммуникативтік және кәсіби құзыреттіліктерін дамыту. Онкүндік ішінде бектілген жоспарға сәйкес пәндік-циклдық комиссияның оқытушылары мен өндірістік оқыту шеберлерінің ұйымдастыруымен оқу шеберханаларында және ZOOM платформасы арқылы ашық сабақтар және шеберлік-сағаттары өткізілді.
15.02.2021 жыл
Онкүндіктің ашылуы колледж сайтында орналастырылған видеодан басталды, онда ашық сабақтардың атауы, оқытушылар мен өндірістік оқыту шеберлерінің тегі, сабақтың өткізілетін күні мен уақыты көрсетілді. Видеоны арнайы пән оқытушысы Астаубаева Диана Асетовна дайындады.
16.01.2021 жыл
С21П тобында өндірістік оқыту бойынша Сетербаева Гульназ Мухамедхановна «Котлет қоспасынан тағам дайындау» тақырыбымен ашық сабақ өткізді. Сабақ ZOOM онлайн оқыту платформасында өтті. Сабақтың мақсаты - теориялық материалдарды зерттей отырып, өндірісте котлет массасын қолдану және одан жартылай фабрикаттар дайындау бойынша практикалық жұмыстар мен дағдыларды пысықтау. Сабақ тиісті деңгейде өтті.
17.02.2021 жыл
Исатаева Бахыт Жаксыбековна жаңғақты – бисквит тортын дайындау бойынша шеберлік сағатын өткізді.
Мақсаты: кондитерлік өнімді, бисквит қамырынан жасалған тортты дайындау және безендіру кезінде кәсіби құзыреттілікті қалыптастыруға жағдай жасау. Мастер-класс қатысушыларын өнімдерді дайындау мен безендірудің әртүрлі тәсілдерімен таныстырды. Шебер кезең-кезеңмен, тортты дайындау мен безендірудің барлық кезеңдерін егжей-тегжейлі көрсетті. Мастер-класс қызықты өтті, себебі бұл кәсіби құзыреттілікті қалыптастырудың заманауи тиімді формаларының бірі болып табылады.
18.02.2021 жыл
Александр Владимирович Зуев «Тағам өнімдерінің тауартануы» пәні бойынша теориялық оқыту сабағын өткізді, оның тақырыбы: «Ұннан жасалған кондитерлік өнімдердің тауартануы».
Сабақ ZOOM онлайн оқыту платформасында өтті. Сабақ BOPPPS жоспарының құрылымымен CLIL әдістемесі бойынша өткізілді. Сабақ әдістемелік тұрғыдан дұрыс ұйымдастырылған. Оқытушылар сабақтың барлық кезеңдеріне белсенді қатысып, нақты және теориялық тұрғыдан дұрыс жауаптар беріп отырды. Ағылшын тіліндегі терминологияны игеру сәтті жүріп жатыр. CLIL әдістемесі жас мамандарды даярлау процесінде өзінің оң нәтижелерін көрсетті.
19.02.2021 жыл
Баян Бертаевна Аринова «Бұқтырылған көкөністерден жасалған тағамдар» тақырыбында өндірістік оқыту сабағын өткізді. Сабақ № 103 шеберханада Т12П тобымен өтті. Сабақта осы тағамды дайындау үшін қолданылатын жаңа технологиялық жабдықты зерттеу, көкөністерден жасалатын тағамдар мен гарнирді дайындау бойынша теориялық және практикалық білімді қалыптастыру, оқытудың инновациялық формаларын пайдалану әдістері қолданылды. Сабақ қызықты өтті, оқушылар сабаққа белсенді қатысты.
22.02.2021 жыл
Тамақтандыруды ұйымдастыру» мамандығының апталығында
өткізілген шебер –класстың есебі
«Қашықтықтан оқытудың интербелсенділігін арттыру құралдары» тақырыбында өткізілген шебер –класстың мақсаты колледж ұжымына қашықтықтан оқытудың интербелсенділігін арттыру құралдарын қолданумен, оларды тиімді пайдалану жолдарын көрсету болған. Әріптестер «Padlet» web-сервисін арнайы пән сабақтарда қолданудың тиімділігімен танысып, «LearningApps» сервисі арқылы интерактивті оқу тапсырмаларын дайындауды меңгеріп, «Jamboard» онлайн тақтасын білім алушылармен кері байланыс немесе рефлекция кезінде тиімді пайдалану жолдарын үйренді.
Шебер –класста:
- «Padlet» web-сервисін сабақтарда қолданудың тиімділігі
- Интербелсенді тапсырмалар дайындау қосымшасы «LearningApps» сервисі арқылы интерактивті оқу тапсырмаларын дайындау
- «Jamboard» онлайн тақтасын білім алушылармен кері байланыс немесе рефлекция кезінде тиімді пайдалану жолдары көрсетілді
23.02.2021 жыл
Истина Ирина Алексеевна «Пюре-сорпаларын, кілегей-сорпаларын дайындау, безендіру және ұсыну» тақырыбында өндірістік оқыту сабағын өткізді. Сабақ «Ресурстық орталық» зертханасында С11П тобымен, CLIL әдістемесі бойынша өткізілді.
Сабақта білім алушылардың жас және психологиялық ерекшеліктері ескерілді, оқытудың белсенді әдісі қолданылды, ол оқу және оқу-зерттеу қызмет түрлерінде жүзеге асырылды. Оқушылар сабақта белсенді жұмыс жасады. LearningApps қосымшасының бағдарламасы бойынша ойын арқылы оқыту әдісі қолданылды. Ағылшын тіліндегі терминологиялар зерттелді. Сабақтың оқу материалы ғылыми, қол жетімділік принципіне сәйкес келді, әрі қызықты және тартымды болды. Сондықтан оқушылардың сабақта алға қойған мақсаттарына жету мүмкіндіктері артты.
Сабақ қызықты өтті, өндірістік жұмыстарды орындау кезінде сенімді және жауапкершілікті болу, еңбекқорлыққа, ұқыптылыққа тәрбиелеу үшін жағдайлар жасалды.
25.02.2021 жыл
Өндірістік оқыту шебері Рахимова Зарина Оралбековна «Трайфл» десертін дайындау, безендіру және ұсыну» тақырыбында шеберлік сағатын өткізді.
Шебердің көрсетілімі өте қызықты және сонымен бірге қарапайым десерттен басталды, сонымен қатар материалды түсіндірді, какао ұнтағы бар печенье пісіруді көрсететін бейнені қолданды. Студенттер десертті безендіру және ұсынуды көрсетті. Ол оң нәтижесін берді. Әдемі және эстетикалық безендірілген. Өткізілген мастер-класстың мақсатына қол жеткізілді.